fbpx

Career Coaching


Career Coaching voor meer energie en werkgeluk

Zit je niet meer op de juiste plek binnen je organisatie, wil je meer uitdaging of zoek je een nieuwe baan, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is Career Coaching oftewel Loopbaan Coaching van STAR HR zeker wat voor jou.

Het doel is om je enerzijds een ontwikkeladvies te geven om zo jouw positie op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en je kansen te vergroten. Anderzijds maak je een persoonlijk actieplan en ga je actief aan de slag met jouw nieuwe inzichten op weg naar je droombaan. Bovendien krijg je meer inzicht in je belemmerde gedachten en innerlijke blokkades waardoor je leert om hier op een andere manier mee om te gaan en de juiste keuzes te maken. Het resultaat? Meer energie en werkplezier, omdat je werk doet wat aansluit bij jouw talenten.

Mijn aanpak

De coaching is erop gericht je te laten ontdekken wie je werkelijk bent en hoe je een werkomgeving kunt vinden die voor jou de meest natuurlijke is. Aan het einde van het loopbaantraject heb je onder andere de volgende drie dingen bereikt:

  • Je hebt een beter inzicht ontwikkeld in je eigen persoonlijkheid, in wat jou motiveert en je competenties, kwaliteiten en vaardigheden die je in je werk wilt gebruiken. Dit inzicht is ook goed voor je zelfacceptatie en zelfrespect.
  • Je bent beter in staat gefundeerde baan- en carrièrekeuzes te maken, doordat je de belangrijkste variabelen die je succes en voldoening geven hebt bepaald.
  • Je hebt beter inzicht in jouw mogelijkheden en voorkeuren, zodat je betere keuzes kunt maken in de te nemen vervolgstappen, zoals type werkomgeving, cultuur en collega’s.

Het traject in 4 stappen:

Stap 1, inzicht in mijzelf en mijn talenten: maken uitgebreid persoonlijkheidsprofiel met behulp van Disc- en Drijfverenanalyse waarbij we onder andere jouw waarden, drijfveren, energiegevers en -nemers, je talenten en tevens je valkuilen in kaart brengen.

Stap 2, hoe ziet mijn droombaan eruit: wat vind jij nou echt belangrijk in een baan? Waar krijg je energie van? Wat voor cultuur en type organisaties passen bij jou als persoon?

Stap 3, mogelijke richtingen verder onderzoeken: je gaat de ideeën die je hebt verder onderzoeken. Zo kom je erachter of deze daadwerkelijk passend zijn en wat er voor nodig is om hier te komen, denk aan aanvullende opleidingen die je kan volgen.

Stap 4, verdere acties en actieplan: aan de hand van je actieplan gaan we bijvoorbeeld verder aan de slag met je CV, motivatiebrief, LinkedIn profiel en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.


Herken je dit?

  • Je wilt een volgende stap zetten in je carrière en weten wat jouw droombaan is, zodat je je kunt focussen en de juiste keuzes kunt maken.
  • Je kunt je in je huidige werk niet verder ontwikkelen en bent op zoek naar een nieuwe baan en weet niet goed waar te beginnen.
  • Je hebt bijvoorbeeld een tijd in een bepaalde branche gewerkt, maar overweegt een switch. Wat zijn dan je alternatieven, welke opleidingen kan je gaan volgen, hoe vind je werk in die andere branche en past het bij je?
  • Je bent met jouw werkgever in gesprek over aanpassingen in je takenpakket. Hiervoor wil je meer inzicht in jouw talenten en drijfveren om een juiste keuze te kunnen maken of de nieuwe taken ook écht bij jou passen.
  • Of je overweegt het ondernemerschap, wat zijn daarin je kansen en sluit dat aan bij je wensen?
  • De bedrijfscultuur sluit niet meer aan bij jouw situatie en je persoonlijke waarden. Je hebt het gevoel dat stress en burn-out op de loer liggen.

Janneke Loos “Met behulp van de Career Coaching heb ik een beter inzicht in mezelf ontwikkeld. Met behulp van diverse vragenlijsten, heb ik mijn eigen carrière profiel helder gekregen. Hierdoor kon ik veel gerichter solliciteren op banen die ook echt bij mij passen. Hester weet exact de juiste stappen te doorlopen en met haar kritische vragen en waardevolle opdrachten, heeft ze me aan het denken gezet en uitgedaagd om de volgende stap te zetten. Een heel waardevol traject, dat ik iedereen van harte kan aanbevelen!”

Barbara van Vugt: ik ben blij dat ik in dit traject flink wat stappen verder ben gekomen dan eerder op eigen houtje; ik had toch echt die stok achter de deur nodig van de opdrachten en de coaching sessies. Ik heb nu twee duidelijke paden overgehouden om te bewandelen, en heb beter inzicht gekregen in wat ik nou precies wel en niet wil en wat bij mij past qua carrière. Het was ook prettig dat we de frequentie van de sessies flexibel konden inplannen, afhankelijk van de zwaarte van de tussenliggende opdracht die voltooid moest worden.