fbpx

Career Coaching


Career Coaching voor meer energie en werkgeluk

Zit je niet meer op de juiste plek binnen je organisatie, wil je meer uitdaging of zoek je een nieuwe baan, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is Career Coaching oftewel Loopbaan Coaching van STAR HR zeker wat voor jou. En via de NL leert door subsidie kun je als werkende of werkzoekende nu gratis een coachingtraject t.w.v. € 700,- volgen.

Het doel van het NL leert door subsidietraject is om je een ontwikkeladvies te geven om je positie op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Je maakt een persoonlijk actieplan en gaat actief aan de slag met jouw nieuwe inzichten op weg naar je droombaan. Ook krijg je meer inzicht in je belemmerde gedachten en innerlijke blokkades waardoor je leert om hier op een andere manier mee om te gaan en de juiste keuzes te maken. Het resultaat? Meer energie en werkplezier omdat je werk doet wat aansluit bij jouw talenten.

Mijn aanpak

Het ‘NL leert door traject’ start met een intake: waar sta je nu? Vervolgens maak je diverse online (persoonlijkheids)testen en een arbeidsmarktscan. Tijdens de coaching gaan we gedurende 3 sessies samen aan de slag om inzichtelijk te krijgen welke vervolgstappen je kunt nemen, welke functies bij je passen en eventueel welke opleidingen je daarvoor moet volgen. Als je op zoek gaat naar een baan in loondienst kun je een start maken met werken aan je CV. Als je ondernemerschap overweegt, kunnen we samen met een aanzet maken voor een bedrijfsplan. In het kort ziet het NL leert door traject er als volgt uit:

1. Intakegesprek en kennismaking

2. Online testen en arbeidsmarktoriëntatie via Jobport.nl

  • Online Ontwikkeladvies & Arbeidsmarktscan: je vult eerst een aantal vragen in die jou helpen een persoonlijk loopbaanprofiel op te stellen. Daarna kun je direct de arbeidsmarkt scan maken en je profiel verder verrijken.
  • Aanvullende online loopbaantesten: hiermee kunnen we bijvoorbeeld kijken of je werk bij je persoonlijkheid en interesses past. En met welke andere beroepen en vakgebieden jij matcht.
  • Beroepen verkennen: met die gegevens kan jij vervolgens een maand lang in de beroepenverkenner van Jobport kijken wat de beroepen en vakgebieden die bij je passen inhouden. Ook kan je zien wat de baankansen in de toekomst zijn en waar er vacatures zijn.

3. Persoonlijke loopbaancoaching, waarin we in 4 uur (3 sessies) bespreken hoe je de kansen en mogelijkheden het beste kunt benutten, inclusief je persoonlijke actieplan.


Kom ik in aanmerking?

Iedereen die een band heeft met de arbeidsmarkt kan gebruik maken van de NL leert door subsidie. Dat wil zeggen als je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of als je op zoek bent naar werk. Om aanspraak te maken op de subsidie moet het traject voor 31 december 2020 aangemeld en gestart zijn. In totaal is er budget voor 20.000 trajecten, dat lijkt veel, maar uit eerdere subsidies weten we dat dat heel hard kan gaan. Meld je dus snel aan.


Herken je dit?

  • Je wilt een volgende stap zetten in je carrière en weten wat jouw droombaan is, zodat je je kunt focussen en de juiste keuzes kunt maken.
  • Je kunt je in je huidige werk niet verder ontwikkelen en bent op zoek naar een nieuwe baan en werkomgeving en weet niet goed waar te beginnen.
  • Je hebt bijvoorbeeld een tijd in een bepaalde branche gewerkt, maar overweegt een switch. Wat zijn dan je alternatieven, welke opleidingen kan je gaan volgen, hoe vind je werk in die andere branche en past het bij je?
  • Je bent met jouw werkgever in gesprek over aanpassingen in je takenpakket. Hiervoor wil je meer inzicht in jouw talenten en drijfveren om een juiste keuze te kunnen maken of de nieuwe taken ook écht bij jou passen.
  • Of je overweegt het ondernemerschap, wat zijn daarin je kansen en sluit dat aan bij je wensen?
  • De bedrijfscultuur sluit niet meer aan bij jouw situatie en je persoonlijke waarden. Je hebt het gevoel dat stress en burn-out op de loer liggen.

“Met behulp van de Career Coaching heb ik een beter inzicht in mezelf ontwikkeld. Met behulp van diverse vragenlijsten, heb ik mijn eigen carrière profiel helder gekregen. Hierdoor kon ik veel gerichter solliciteren op banen die ook echt bij mij passen. Hester weet exact de juiste stappen te doorlopen en met haar kritische vragen, heeft ze me aan het denken gezet en uitgedaagd om de juiste stappen te zetten. Een heel waardevol traject, dat ik iedereen van harte kan aanbevelen!”