fbpx

Hester de Kreek

Aangenaam

Twintig jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in het bedrijfsleven. Zo werkte ik in de eerste jaren van mijn carrière in verschillende commerciële functies: van inkoop, tot sales en management. In de loop der jaren ben ik mij gaan specialiseren in ’talent acquisition & talent management’. Ik bleek een aangeboren ‘talent’ te hebben voor het werven én het ontwikkelen van medewerkers.

Naast mijn werk ben ik mij gaan specialiseren in ‘coaching’. Ik heb in 2009 de post Hbo-opleiding Competentiegericht Coachen afgerond. Aan de hand van deze opleiding ben ik in staat om zowel medewerkers als managers in te laten zien waar zij staan ten opzichte van de competenties die van hen verwacht worden. Of het nou gaat om persoonlijke ontwikkeling of ambities in je carrière. Coaching is mensenwerk, en coachen op alleen competenties vond ik niet voldoende. Ik besloot me verder te specialiseren in ACT (Acceptance & Commitment Therapy), online coaching, MBTI en Disc & Drijfveren. Allen bleken een ideale aanvulling op mijn eerdere opleidingen.

MBTI en Disc zijn methodieken om de persoonlijkheidsvoorkeuren van mensen te analyseren en in te delen. Ben je bekend met jouw ‘profiel’, dan ben je in staat om een brug te slaan in de samenwerking en communicatie tussen collega’s en leidinggevende. Kortom het biedt je een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei.


Mijn visie

Vanuit mijn visie ‘een leven lang leren’ ondersteun ik zoveel mogelijk mensen om hun talent te ontdekken én toe te passen. Door te focussen op jouw waarden, talenten en sterke punten, haal ik het beste uit je naar boven. Ik ben nieuwsgierig, analytisch en empathisch. Als zeiler weet ik dat de kortste weg naar het doel niet altijd de snelste weg is. En dat windstilte nodig is om te reflecteren en tot rust te komen. Dat tegenwind je helpt om scherp te blijven en een storm de boel kan op schudden en herijken. Wat heb jij nodig om weer op koers te raken?


Mijn aanpak

Ieder coachingstraject start met het formuleren van jouw persoonlijke coachvraag. Samen maken we afspraken over de contactfrequentie, de doelstellingen en het tijdpad daar tussen. De coaching sluit aan op jouw situatie, werk en wensen. Ik ben duidelijk in mijn feedback, en vraag opheldering als het moet. Maar ik kan ook luisteren en meedenken als het nodig is. Op deze manier krijg je snel inzicht in belemmerende gedachten en patronen. Middels diverse werkvormen (testen, metaforen, oefeningen) ervaar je hoe je deze patronen, zelf kunt doorbreken. Ik moedig je aan, stel reflecterende vragen en houd je een spiegel voor. Hierdoor is het effect van de coaching blijvend, ook op lange termijn.

Meer weten over de mogelijkheden?